54 бесплатни четки за акварел за Adobe Illustrator

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Уморни ви е да се претплатите пред да ги преземете четките и да дознаете дека не се бесплатни за комерцијална употреба откако ќе ги добиете?

Во оваа статија, ќе најдете 54 бесплатни реалистични рачно нацртани четки за акварел за Adobe Illustrator. Не треба да креирате сметка или да се претплатите, едноставно преземете ги и користете ги.

И да, тие се бесплатни и за лична и за комерцијална употреба!

Иако Adobe Illustrator веќе има претходно поставени четки за акварел во библиотеката со четки, можеби ќе сакате да користите друга четка за конкретни проекти, и секогаш е убаво да се разликува 😉

Работам како графички дизајнер повеќе од десет години. Една од најважните работи што ги учам е да се биде поинаков и да го покажуваш својот личен допир во работата. Цртежите со слободна рака се всушност прилично добри за оваа намена.

Сликав пред некој ден и мислев дека би било убаво да имам некои од моите четки за акварел за дигитална употреба. Така, одвоив малку време да ги дигитализирам потезите на четката и ги направив четките за уредување, за да можете да ги менувате боите.

Ако ви се допаѓаат, слободно пробајте ги на вашиот дизајн.

Земете го сега (бесплатно преземање)

Забелешка: четките се потполно бесплатни за лична или комерцијална употреба. Ми требаа скоро 20 часа за да го завршам, така што кредитот за врската би бил ценет 😉

Четките во датотеката за преземање се сиви, црвени, сини,и зелена, но можете да ги промените во која било друга боја што ја сакате. Ќе ви покажам како во брзиот водич подолу.

Додавање четки во Adobe Illustrator & засилувач; Како да се користи

Откако ќе ја преземете датотеката, можете брзо да додавате четки во Adobe Illustrator следејќи ги чекорите подолу.

Чекор 1: Отворете ги четките за акварел ( .ai ) датотека што штотуку ја преземавте.

Чекор 2: Отворете го панелот Четки од Прозорец > Четки .

Чекор 3: Изберете ја четката што ви се допаѓа, кликнете на опцијата Нова четка и изберете Art Brush .

Чекор 4: Можете да го уредите стилот на четката во овој прозорец за дијалог. Променете го името, насоката и бојата на четката, итн.

Најважниот дел е Колоризацијата. Изберете Нијанси и нијанси , во спротивно, нема да можете да ја промените бојата на четката кога ја користите.

Кликнете OK и можете да ја користите четката!

Изберете ја алатката Paintbrush од лентата со алатки, изберете боја на такт и променете ја бојата за полнење во ништо.

Пробајте ја четката!

Зачувување четки

Кога додавате нова четка на панелот Четки, таа не се зачувува автоматски, што значи дека ако отворите нов документ, новата четка нема да биде достапна на новиот панел за четки за документи.

Ако сакате да зачувате четки за понатамошна употреба, ќе треба да ги зачувате во библиотеката со четки.

Чекор 1: Изберете ги четките што ги сакатекако од панелот Brushes.

Чекор 2: Кликнете на скриеното мени во горниот десен агол на панелот и изберете Зачувај библиотека со четка .

Чекор 3: Именувајте ги четките и кликнете Зачувај . Именувањето на четката ви помага полесно да ги најдете четките.

Кога сакате да ги користите, одете во Мени библиотеки со четки > Кориснички дефинирани и ќе ги најдете четките.

Среќен цртеж! Кажете ми како ви се допаѓаат четките 🙂

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.