6 неверојатни онлајн часови и курсеви за Adobe Illustrator

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Adobe Illustrator е една од најпопуларните алатки за графички дизајн. Ако сакате да станете графички дизајнер или илустратор, научете го софтверот од каде треба да започнете.

Зборувам за курсеви, НЕ за упатства, бидејќи како професионален графички дизајнер, треба да го научите знаењето и да го разберете концептот, освен како да ги користите алатките. Упатствата можат да ви помогнат да решите одреден проблем, но тие обично не навлегуваат премногу длабоко во знаењето.

Не мора да стекнете високо образование за да станете графички дизајнер бидејќи има толку многу онлајн курсеви и други ресурси достапни. Искрено, кога бев студент по графички дизајнер на колеџ, некои од моите часови за софтвер беа онлајн.

Во оваа статија, ќе најдете листа на часови и курсеви на Adobe Illustrator кои ќе ви помогнат да ги научите и подобрите вашите вештини за Adobe Illustrator и графички дизајн.

Не можам да ги набројам сите неверојатни курсеви, но избрав некои од најдобрите. Некои класи се насочени повеќе кон алатките & засилувач; основите, додека другите се фокусираат повеќе на одредена тема, како што се дизајн на лого, типографија, илустрација, итн. Се надевам дека ќе најдете таков што одговара на вашите потреби.

1. Udemy – Курсеви за Adobe Illustrator

Без разлика дали сте почетник, среден или напреден, ќе најдете курсеви за Adobe Illustrator за различни нивоа. Сите курсеви ги одржуваат искусни професионалци од реалниот свет, итие ќе ве водат низ основите на Adobe Illustrator чекор по чекор со неколку вежби.

Овој курс за обука на Adobe Illustrator CC – Essentials е многу препорачлив за почетници бидејќи практиката е клучот кога првпат сте започнале, а овој курс вклучува различни проекти кои можете да ги правите следејќи го инструкторот.

Од страна на На крајот на овој курс, ќе научите како да креирате логоа, да правите векторски обрасци, да илустрирате итн. Треба да имате повеќе од 30 проекти кои можете да изберете да ги додадете во вашето портфолио.

2. Доместика – онлајн курсеви за Adobe Illustrator

Овде ќе најдете курсеви за Adobe Illustrator кои се фокусираат на различни кариери за графички дизајн, како што се курсевите за моден дизајн на Adobe Illustrator, е- трговија, брендирање, илустрации итн.

Ако сте почетник, не сте сигурни во која насока ќе се движите, Воведот во Adobe Illustrator или Adobe Illustrator за почетници може да биде корисен. Двата курса се околу осум часа и ќе ги научите основните алатки и техники кои можете да ги користите за да креирате сопствени проекти, вклучувајќи типографија, илустрација, печатени реклами итн.

Ако сте графички дизајнер кој е заинтересиран да бара да ги подобри вашите вештини за цртање со помош на Adobe Illustrator, можете да најдете и некои напредни часови во различни типови на илустрации.

3. SkillShare – онлајн часови за Adobe Illustrator

Theчасовите на SkillShare се за сите нивоа на корисници на Adobe Illustrator. Од класата Adobe Illustrator Essential Training, можете да ги научите алатките и основите следејќи ги примерите.

Курсот за почетници ќе ви даде општа идеја за тоа што можете да направите со алатките и можете да ги вежбате своите вештини со некои практични проекти за часови.

Ако веќе сте запознаени со алатките и основите, но сакате да подобрите некои специфични вештини како дизајн на лого, типографија или илустрација, ќе го најдете и курсот што ви треба.

На пример, дизајнот на логото може да биде предизвик за многу графички дизајнери на почетно ниво, а овој курс за дизајн на лого со Draplin ќе ви помогне да разберете повеќе за процесот на дизајнирање лого и можете да ги користите вештините на вашите идни проекти .

4. LinkedIn Learning – Illustrator 2022 Essential Training

Од овој Illustrator 2022 Essential Training час, ќе научите како да користите различни алатки за да креирате форми и шаблони, да си играте со боите , и манипулирајте со слики.

Методот на учење на овој курс е „прави како што учиш“, така што пакетот курсеви вклучува 20 квизови кои можете да ги вежбате и да ги тестирате резултатите од учењето.

По завршувањето на овој курс, можете да добиете и сертификат на LinkedIn, кој може да биде корисен за вашата кариера. Па, вашето портфолио сè уште е најважниот фактор што одлучи дали ќе добиете позиција илине.

5. CreativeLive – Adobe Illustrator Fundamentals

Ова е курс за почетници кој ги опфаќа основните алатки на Adobe Illustrator кои мора да се знаат како што се алатката за пенкало, типот и засилувач; фонтови, линија & засилувач; форми и бои. Ќе ги научите алатките и основите со следење и практикување на некои примери на проекти од реалниот живот.

5-часовниот курс е поделен на 45 лекции и видеа, вклучувајќи и еден последен квиз на крајот од курсот. Треба да можете да ја користите мешавината на основните алатки за да создадете нешто прекрасно што можете да го ставите во вашето портфолио.

6. Logos By Nick – Adobe Illustrator Explainer Series

Ова е курс кој ќе ве води низ самите детали за алатките и функциите на Adobe Illustrator. Ќе најдете повеќе од 100 видеа кои ги објаснуваат основите на секоја алатка и ќе имате пристап до видеата секогаш кога ќе ви требаат, бидејќи тие не истекуваат.

Ми се допаѓа како Logos By Nick ги разложува курсевите во кратки видеа затоа што е полесно за следење и ви дава време за обработка и вежбање пред да преминете на следната тема.

Друга интересна работа за овој курс е тоа што ќе имате пристап до нивната приватна заедница ако одите на часот, па можете да поставувате прашања кога ќе наидете на какви било проблеми во текот на процесот на учење.

Завршни мисли

Сите овие се одлични платформи за учење и подобрување на вашите вештини на Adobe Illustrator или графички дизајнвештини воопшто. Без разлика дали штотуку почнувате или имате неколку години искуство, секогаш има повеќе да научите за графичкиот дизајн и што можете да направите со Adobe Illustrator.

Забавно учење!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.