Каде извезува Adobe Premiere Pro & засилувач; Да се ​​зачуваат проектите?

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Најдобар начин да ги пронајдете вашите зачувани проекти или извезени датотеки е да пребарате вашиот директориум . Можете да пребарувате за Име на излезот ако првпат користите Adobe Premiere Pro. Друга опција е да отидете во вашата папка Документи > Adobe > Премиера Про > Број на верзијата (22.0). Треба да ја најдете таму.

Моето име е Дејв. Јас сум експерт за Adobe Premiere Pro и го користам во изминатите 10 години додека работев со многу познати медиумски компании за нивните видео проекти.

Во оваа статија, ќе објаснам како да го пронајдете вашето зачуван проект/извезена датотека, каде се вашите датотеки со автоматско зачувување на Premiere, најдобриот начин да го зачувате вашиот проект дури и пред да го започнете проектот, како да ги најдете вашите неодамнешни проекти, најдоброто место за извоз на вашиот проект и како да ја промените локацијата за извоз.

Забелешка: јас користам Premiere Pro на персонализиран компјутер базиран на Windows, затоа инструкциите подолу се базирани на Premiere Pro за Windows. Ако сте на Mac, може да има мали разлики, но процесот е сличен.

Како да го пронајдете зачуваниот проект/извезената датотека

Кога почнав да користам Adobe Premiere Pro, Би го зачувал мојот проект без да знам каде сум го зачувал. Јас дури и би извезувал без да ја преименувам датотеката со секвенца и би завршил да ја барам мојата извезена датотека, тоа е толку фрустрирачка работа!

Најдобар начин да ја пронајдете вашата проектна датотека илиизвезената датотека е да го пребарувате вашиот директориум. Претпоставувајќи дека сте го зачувале вашиот проект со Dave Wedding , обидете се да го побарате името, компјутерот е толку паметен што ќе излезе со која било датотека или папка со тоа име, а потоа можете да ја лоцирате вашата точна датотека.

Ако не можевте да се сетите на името што го користевте за зачувување или дури не сте ја преименувале датотеката со низа, обидете се да пребарувате за Секвенца 01 или Име на излезот . Тоа се стандардните имиња што ги користи Premiere Pro за именување на вашата секвенца или излез. Ако ја барате вашата проектна датотека, можете само да пребарувате за Premiere Pro наставка на датотека (.prproj) .

Исто така, ако ја барате вашата проектна датотека, можете да се обидете да го побарате стандардниот директориум за зачувување на Premiere Pro со одење до Документи > Adobe > Премиера Про > Број на верзија (22.0). Треба да ја најдете овде ако не сте го промениле директориумот.

Каде да ги најдете датотеките за автоматско зачувување на Premiere Pro

Auto Saves Files се датотеките што стандардно се зачувуваат на секои 10 минути. Претпоставувајќи дека вашиот проект Premiere Pro паѓа, овие датотеки понекогаш го спасуваат денот. Adobe Premiere е толку брилијантен што ја вклучи оваа функција во програмата.

Можете да ги најдете во директориумот на вашиот проект или во стандардниот директориум Документи > Adobe > Премиера Про > Број на верзијата (22.0).

Најдобар начин да ја зачувате вашата проектна датотека

Важно е да имате добраработен тек затоа што ќе помогне многу добро да управувате со вашите податоци. Најдобрата практика е да креирате папка уште пред да го отворите Premiere Pro.

Да речеме дека сакате да работите на свадбен проект, името на парот е Дејв & засилувач; Сенка. Можете да креирате папка со името на вашиот локален диск.

Потоа креирајте посебна папка имено Видео , Аудио , Извези и Други. Како што се очекуваше, вашата необработена снимка ќе оди во папката Видео, а вашите аудио датотеки во папката Аудио. И, конечно, ќе го зачувате вашиот проект во папката Други.

Откако ќе ги подготвите сите овие, отворете го Adobe Premiere Pro, започнете нов проект, соодветно именувајте го вашиот проект и проверете дали е на десната страна директориум.

Ете! Потоа можете да започнете да работите на вашиот проект. Ве молиме и ве молам, не заборавајте да ја зачувате вашата датотека постојано, не попуштајте на Автоматско зачувување. Нема ништо да ве чини да притиснете CTRL + S (Windows) или CMD + S (macOS), но дефинитивно ќе ве чини многу да започнете да работите на истиот проект од гребете.

Како да најдете неодамнешни проекти во Premiere Pro

За да го најдете вашиот неодамнешен проект, треба само да го отворите Premiere Pro, а потоа одете на Датотека > Отворете Recent и еве!

Најдоброто место за извоз на вашиот проект

Најдоброто место за извоз на вашата датотека е под директориумот на вашиот проект, само за да ја задржите вашатаработен тек соодветно. Значи, веќе ја имаме креирано нашата папка која е папката Export. Сè што ни треба е да ја поставиме нашата патека за извоз во тој директориум.

На сликата погоре, забележете ја патеката Излез во делот за резиме, така треба да биде. Разговарав како да извезувам видео од Adobe Premiere Pro. Ве молиме проверете го.

Како да ја промените вашата локација за извоз

Многу е едноставно да ја промените вашата локација за извоз, ќе треба само да кликнете на вашето излезно име што е означено со сино. Ќе се отвори панел, најдете ја вашата локација и кликнете на зачувај. Можете и да изберете да го преименувате името на вашата датотека овде ако сакате, по ваш избор.

Заклучок

Ете. Се надевам дека ја најдовте вашата датотека со пребарување на името на датотеката во вашиот компјутер, исто така, не заборавајте да го побарате директориумот Документи > Adobe > Премиера Про > Број на верзија (22.0).

За да избегнете ваков проблем во иднина, се надевате дека сте научиле како соодветно да го зачувате вашиот проект. Ако имате какви било прашања, не двоумете се да ме прашате во делот за коментари подолу.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.