Како да извезете Adobe Premiere Pro за YouTube (5 чекори)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

За да го извезете вашиот проект Premiere Pro за YouTube, одете на Датотека > Извези > Медиуми. Погрижете се да отштиклирате Поставки за редослед на совпаѓање ако е кликнато. Променете го форматот во H.264. Поставете го на Youtube 1080p Full HD. Променете некои поставки за да ви го дадеме максималниот квалитет, а потоа Извези .

Повикај ме Дејв. Јас сум експерт за Adobe Premiere Pro, имам работено со неколку креатори на Youtube и имам извезено стотици видеа за нив, од кои многу се видеа на YouTube. Го знам процесот за да го добиете најдобриот квалитет за вашиот канал на Youtube.

Во оваа статија, ќе објаснам како да го извезете вашиот проект за YouTube за да можете правилно да го споделите вашето ремек дело со вашите пријатели, обожаватели или клиенти далеку. Ќе опфатам и некои често поставувани прашања во врска со темата.

Без понатамошно одложување, ајде да започнеме.

Извезување на вашиот Premiere Pro Project за YouTube

Чекор 1: Отворете направете го вашиот премиерен проект и вашата секвенца. Потоа кликнете на Датотека > Извези > Медиуми.

Чекор 2: Подгответе се да измените некои поставки за да ви дадат датотека со најдобар квалитет. Променете го вашиот Формат во H.264 и Претпоставени во Youtube 1080p full HD или висок квалитет 1080p HD

Чекор 3: Под допрете на видеото, скролувајте надолу и кликнете на Рендерирајте на максимална длабочина.

Чекор 4: Продолжете да лизгате додека не добиете до Поставки за брзина на битови. Променете го кодирањето на брзината на битови во VBR, 2 Pass. ЦелБрзина на битови до 32, максимална брзина на битови до 32. Детално ги опфатив сите овие во оваа статија.

За да избегнете повторување на сите овие во иднина, можете да зачувате претходно поставеното со кликнување на иконата за зачувување претходно поставено, зачувајте со преферираното име и сте подготвени.

Чекор 5: Не заборавајте да кликнете на Извези за да започнете.

Најчесто поставувани прашања

Некои луѓе ми поставија некои од овие прашања претходно , Чувствувам дека некои од вас можеби сè уште имаат потреба од нив. Ќе одговорам со неколку зборови подолу.

Што ако не можам да ги најдам претходно поставените поставки на YouTube?

Па, можете и да извезувате користејќи H.264 како што е објаснето во овој напис овде.

Дали треба да ги рендерирам клиповите пред да извезам?

Не треба да ги рендерирате клиповите за да ви заштеди време. Рендерирањето на клиповите е за непречена репродукција во Premiere Pro.

Каков формат треба да извезам за YouTube?

Препорачаниот формат е H.264. Тоа ќе ви заштеди време и простор на хард дискот, сепак, ќе ви го даде најдобриот квалитет.

Како можам да се сменам во формат MP4?

H.264 е познат и како MP4. Без дилеми, вие сте на вистинскиот пат.

Дали треба да го извезам моето видео на Premiere Pro?

Да, мора да го извезете, датотеката Premiere Pro Project нема да се репродуцира на YouTube.

Која е најдобрата поставка за извоз на видео за YouTube?

Променете го форматот во H.264 и претходно наместете го на Youtube 1080p Full HD, што штотуку го објаснив во оваа статија, ова ќе ви го даде најдобротоквалитетна датотека некогаш!

Може ли да користам друг формат за извоз?

Не, најдобро е да го користите форматот опишан погоре.

Завршни мисли

Ете! Откако ќе завршите со извозот, лоцирајте ја вашата датотека и поставете ја на YouTube. Исто како што беше дискутирано, одете на Датотека > Извези > Медиуми. Погрижете се да отштиклирате Match Sequence Settings ако е кликнато. Променете го форматот во H.264. Поставете го на YouTube 1080p Full HD. Променете некои поставки за да ви даде максимален квалитет, а потоа извезете.

Кажете ме ако имате какви било прашања или ако се соочите со какви било проблеми додека ја извезувате вашата датотека за YouTube. Ќе бидам подготвен да помогнам.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.