Како да извезете видео од Adobe Premiere Pro (4 чекори)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Завршивте со уредувањето и сакате да го извезете вашиот проект, честитки, веќе го завршивте тешкиот дел. Добредојдовте во наједноставниот дел од целиот проект.

Повикај ме Дејв. Како професионален уредувач на видеа, уредувам во последните 10 години и да, добро погодивте, сè уште уредувам! Како експерт во Adobe Premiere Pro, можам смело да ви кажам дека ги познавам нуклеарните сили и пукнатините на Adobe Premiere.

Во оваа статија, ќе ви покажам детален водич чекор-по-чекор за како да го извезете вашиот неверојатен проект. Не е важно дали сте на Mac или Windows, и двата се ист чекор. Целиот процес е многу едноставен и јасен.

Чекор 1: Отворете го вашиот проект

Верувам дека веќе го имате отворено вашиот проект, ако не, љубезно отворете го вашиот проект и следете ме. Откако ќе завршите со отворањето на вашиот проект, одете во Датотека , потоа Извези и на крајот кликнете на Медиуми како што е прикажано на сликата подолу.

Чекор 2: Приспособете ги поставките за извоз

Ќе се отвори дијалог-кутија. Ајде да поминеме низ него.

Не сакате да штиклирате „Поставки за редослед на совпаѓање“ бидејќи нема да ви дозволи да ги приспособите поставките и да го добиете најдобриот квалитет што е можно повеќе.

Формат: Најчестиот видео формат е MP4, што е она што ќе го извеземе. Значи, кликнете на „Формат“, потоа побарајте H.264 и ова ќе ни го даде форматот на видеото MP4.

Претпоставени :Ќе користиме Match Source – High Bitrate Потоа ќе ги измениме поставките.

Коментари: Можете да ставите што сакате само за да го опишете видеото извезувате за да може Premiere да го додаде во метаподатоците на видеото, сепак ова не е неопходно, но можете да продолжите со тоа ако сакате, тоа е ваш избор 🙂

Име на излезот: Мора да кликнете на него и да ја поставите патеката на која би сакале да се извезува вашето видео. Погрижете се да ја знаете и потврдите локацијата на која извезувате за да не барате што не е изгубено. Исто така, можете да го преименувате вашиот проект овде, да му дадете какво било име што сакате.

Следниот дел е прилично објаснувачки, ако сакате да извезете видео, штиклирајте го полето! Аудио? Проверете го полето! Сакате да извезете едно од двете? Проверете ги двете полиња! И конечно, ако сакате да извезете само еден од нив, проверете го оној што сакате да го извезете.

Последниот дел од овој дел е Резиме. Можете да ги видите целосните информации за вашата низа/проект. Исто така, гледате каде се извезува вашиот проект. Не лути се, ќе стигнеме до секој дел.

Чекор 3: Ракувајте со други поставки

Треба само да ги манипулираме и разбереме секциите Видео и Аудио . Бидејќи ова е неопходниот дел.

Видео

Потребни ни се само „Основни поставки за видео“ и „Поставки за брзина на битови“ во овој дел.

Основно уредување видео: Кликнете на „Match Source“да одговара на поставките за димензија на вашата низа. Ова ќе одговара на ширината, висината и стапката на слики меѓу другите на вашиот проект.

Поставки за брзина на битови: Имаме три опции овде. CBR, VBR 1 Pass, VBR 2 Pass. Првиот CBR е кодирање со постојана бит-стапка што ќе ја извезува вашата секвенца со фиксна брзина. Ние немаме ништо со тоа. Очигледно, VBR е кодирање со променлива брзина на битови. Ќе користиме или VBR 1 или VBR 2.

  • VBR, 1 Pass како што кажува неговото име, само ќе се прочита и рендерирајте го вашиот проект еднаш! Побрзо е. Во зависност од времетраењето на вашиот проект, ова ќе се извезе за кратко време.
  • VBR, 2 Pass ќе прочитајте го и рендерирајте го вашиот проект два пати. Погрижете се да не недостасува рамка. Првото поминување анализира колку бит-стапка е потребна, а второто поминување го прикажува видеото. Ова ќе ви даде почист и поквалитетен проект. Не ме сфаќајте погрешно, VBR 1 Pass исто така ќе ви даде подобар извоз.

Целна брзина на битови: Колку е поголем бројот, толку е поголема датотеката и толку повеќе квалитетна датотека што ја добивате. Треба да си играте со него. Исто така, забележете ја проценетата големина на датотеката прикажана под полето за дијалог за да видите колку добро одите. Ви препорачувам да не одите под 10 Mbps.

Максимална брзина на битови: Можете да го видите ова кога користите VBR 2 Поминете. Се нарекува променлива брзина на битови затоа што виеможе да ја постави брзината на битови да варира. Можете да ја поставите максималната брзина на битови што би сакале.

Аудио

Поставки за формат на аудио: Индустрискиот стандард за видео аудио е AAC. Проверете дали се користи.

Основни поставки за аудио: Вашиот аудио кодек AAC. Стапката на примерок треба да биде 48000 Hz што е индустриски стандард. Исто така, вашите канали треба да бидат стерео, освен ако не сакате да извезувате во моно или 5:1. Стерео ви дава лев и десен звук. Моно го канализира целото ваше аудио во една насока. И 5:1 ќе ви даде 6 опкружувачки звук.

Поставки за бит: Вашата брзина на битови треба да биде 320 kps. Кој е индустриски стандард. Можете да одите повисоко ако сакате. Имајте предвид дека ова ќе влијае на големината на вашата датотека.

Чекор 4: експерт за вашиот проект

Честитки, сè сте подготвени. Сега можете да кликнете на Извези за вашиот проект да биде рендериран или кодиран. Седнете назад, опуштете се и испијте кафе додека го гледате извозот на вашиот проект и подготвен за светот да го види.

Што мислите вие? Дали беше ова толку лесно како што реков? Или ти беше тешко? Сигурен сум дека не! Ве молиме кажете ми што чувствувате во делот за коментари.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.