Како да најдете избришани пораки на iPhone без iCloud

 • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Да, можно е да се повратат избришаните пораки на iPhone без користење на iCloud во многу сценарија. Но, успешното закрепнување зависи од различни фактори. Најдобро решение е да ја користите опцијата Прикажи неодамна избришани од менито Уреди во апликацијата Messages.

Што ако вашата избришана порака не е во неодамна избришаната папка? Не очајувајте. Ќе ви покажам неколку други опции што ги имате на располагање.

Здраво, јас сум Ендру Гилмор и им помагам на луѓето да користат iOS уреди речиси десет години.

Продолжете да читате за деталите што треба да ги знаете за да ги вратите вашите драгоцени пораки од бришењето. Ајде да започнеме.

Можете ли да ги видите избришаните пораки на iPhone?

Дали знаевте дека оперативниот систем на Apple за iPhone, iOS, задржува копија од избришаните пораки?

Кога бришете текст од апликацијата Messages, ставката не се брише веднаш од вашиот телефон. Наместо тоа, избришаните пораки одат во папка наречена Неодамна избришани. Еве како да пронајдете избришани текстуални пораки без користење iCloud:

 1. Отворете ја апликацијата Messages.
 2. Допрете Уреди во горниот лев агол на екранот и изберете Прикажи неодамна избришани .

Забелешка: нема да ја видите опцијата Уреди ако апликацијата е веќе отворена за разговор. Допрете ја стрелката за назад на врвот за да се вратите на главниот екран што ги прикажува сите ваши разговори, а потоа ќе се појави Уреди .

 1. Допрете го кругот лево одсекој разговор што сакате да го вратите, а потоа допрете Врати во долниот десен агол на екранот.
 2. Допрете Врати ги пораките за да потврдите.

Можете и да изберете Врати ги сите или Избриши ги сите без избрани разговори.

 1. Кога ќе завршите со враќање на пораките, допрете Готово за да излезете од екранот Неодамна избришани .

iOS ги сортира неодамна избришаните пораки со најновите избришани на врвот. Apple не прецизира точно колку долго ги чува пораките во оваа папка пред трајно бришење, но опсегот е 30-40 дена.

Користете локална резервна копија за враќање на избришаните пораки

Дали правите резервна копија вашиот телефон на вашиот компјутер?

Ако е така, можете да ги вратите пораките со враќање на резервната копија на вашиот iPhone. Со тоа ќе се избрише сè на вашиот телефон и ќе се врати до точката на последната резервна копија, затоа проверете дали сте направиле рачно резервна копија на сите податоци што сте ги додале на телефонот од последната синхронизација.

Од Mac :

 1. Отворете го Finder.
 2. Приклучете го вашиот iPhone во Mac.
 3. Ако се побара, изберете Trust This Computer на телефонот за да овозможите уредот за поврзување со Mac.
 4. Кликнете на вашиот iPhone во левата странична лента во Finder.
 5. Кликнете Врати резервна копија…
 6. Изберете го датумот на резервната копија што сакате да ја вратите (ако имате повеќе резервни копии) и потоа кликнете на копчето Врати .

Овој процес може да потрае некое време, затоа бидете трпеливиза време на фазата на реставрација. Почекајте телефонот да се рестартира и повторно да се појави во Finder пред да се исклучите.

Потоа отворете ја апликацијата за пораки за да ги пронајдете вашите избришани пораки.

Овие упатства се речиси идентични ако користите уред со Windows, освен што ќе користите iTunes - да, тој сè уште постои за Windows - наместо Finder.

Дали можете да ги вратите избришаните текстуални пораки што не сте ги направиле?

Ако ниту една од горенаведените опции не работи за вас, можеби немате среќа.

Сепак, некои комунални услуги од трети страни тврдат дека можат да ги вратат вашите избришани пораки без да бараат локална или Бекап на iCloud или потпирање на папката Неодамна избришана.

Нема да спомнам никаков конкретен софтвер бидејќи не сум проверил ниту еден, но еве како тие (тврдат) работат. Кога корисникот ќе избрише датотека на компјутерски уред, датотеката (обично) не се брише веднаш.

Наместо тоа, оперативниот систем го означува тој простор на уредот за складирање како достапен за да се запише. Корисникот и оперативниот систем не можат да ги видат датотеките, но седат на хард дискот додека на ОС не му треба тој простор за нешто друго.

Услужните програми од трети страни тврдат дека можат да пристапат до целиот диск и проверете дали пораките што ви недостасуваат сè уште се на уредот, само чекаат да се избришат.

Да претпоставиме дека вашата меморија на iPhone е блиску до целосна, а пораката е избришана пред повеќе од 40 дена. Во тој случај,има добри шанси дека пораката е веќе препишана затоа што iPhone ќе треба да го користи ограничениот простор за складирање други датотеки.

Како што реков, немам проверено некоја конкретна алатка, па не можам да зборувам за тоа колку добро работат. Но, ако сте очајни да ги вратите податоците, оваа авенија може да го даде она што го барате. Направете свое истражување и бидете подготвени да платите за софтверот.

Не ризикувајте да ги изгубите вашите пораки

Без разлика дали можете да ги вратите избришаните текстуални пораки или не, можете да ја спречите оваа трагедија со синхронизирање на вашите пораки со iCloud или на друго место со користење на резервна копија на iCloud.

Ако не сакате да користите iCloud или едноставно немате доволно простор, погрижете се редовно да направите резервна копија од телефонот на компјутер или Mac интервали. Ова ќе ве заштити ако сите други опции не успеат.

Дали успеавте да ги најдете избришаните пораки? Кој метод го користевте?

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.