Како да печатите бизнис картички од Canva (6 чекори)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Ако барате да креирате визит-картичка што ќе ја користите за вашите деловни потфати, можете да го пребарувате образецот за визит-картичка на платформата Canva. Кликнете на различните елементи за да го персонализирате и оттаму можете или да го преземете за да печатите од вашиот уред или директно да нарачате картички од веб-страницата на Canva!

Здраво! Моето име е Кери и јас сум уметник кој го користи Canva со години (за лични проекти и деловни потфати). Темелно уживам во платформата бидејќи има толку многу приспособливи шаблони кои заштедуваат многу време кога сакате да креирате дизајни кои ќе се користат за кое било патување на кое сте!

Во овој пост, ќе објаснам како можете да креирате и испечатите ваши сопствени персонализирани визит-картички на Canva. Ова е вредна алатка за учење бидејќи можете да се погрижите вашите визит-картички да се совпаѓаат со вашиот бренд и да заштедите пари со тоа што сами ќе ги создадете.

Дали сте подготвени да започнете со овој проект? Нема да потрае многу време за да научите како да креирате визит-картички, па ајде да дојдеме до тоа!

Key Takeaways

  • Пребарајте го шаблонот за визит-картичка во библиотеката Canva за да најдете однапред изработена дизајни што можете да ги приспособите за да ги задоволат вашите потреби.
  • Можете да ги преземете вашите визит-картички на уред за да ги испечатите директно на домашен или деловен печатач. Можете исто така да ги зачувате на надворешен диск и да ги испечатите од продавница за печатење или продавница на UPS-от.
  • Ако сакате да нарачатевизит-картичките директно од Canva за да бидат доставени до вашата резиденција, едноставно кликнете на табулаторот „Печати визит-картички“ и пополнете ги спецификациите за да ја нарачате.

Зошто да креирате сопствени бизнис картички

Кога некому му ја давате вашата визит-картичка, вие не само што давате информации за контакт за себе и за вашиот бизнис, туку во денешно време претставувате и бренд. Додека луѓето можат да го приспособат она што сакаат да го вклучат во нивните визит-картички, главно ќе го видите името на поединецот, телефонскиот број, адресата на е-пошта, веб-страницата и рачките на социјалните медиуми.

Визитните картички обично се една од првите точки на допир и впечатоците од бизнисот, па затоа е важно да можете да го пренесете вашиот бренд преку тоа едно мало парче картон! Особено ако сте заинтересирани да ја проширите вашата мрежа или да развиете бизнис, сакате да бидете сигурни дека тоа е привлечно и брзо за читање.

Како да креирате и печатите бизнис картички на Canva

Всушност е многу едноставно да креирате сопствена визит-картичка на Canva бидејќи има многу претходно изработени шаблони што можете да ги користите и приспособите со вашите сопствени информации . (Секако, можете да изберете и празен шаблон за визит-картичка и исто така да го изградите вашиот од нула!)

Следете ги овие чекори за да научите како да ги креирате и печатите вашите визит-картички од Canva:

Чекор 1: Прво најавете се на Canva користејќи ги вашите вообичаени ингеренциите.Откако ќе влезете и на почетниот екран, одете во лентата за пребарување и внесете „визит-картички“ и кликнете на пребарување.

Чекор 2: Ќе бидете доведени на страница каде што ќе бидат прикажани сите претходно направени шаблони за визит-картички. Скролувајте низ различните опции за да го најдете стилот кој најдобро одговара на вашата атмосфера (или најблиску до него бидејќи секогаш можете да ги менувате боите и прилагодувањата подоцна!).

Запомнете дека кој било шаблон или елемент на Canva со мала круна прикачена на неа значи дека можете да добиете пристап до тоа парче само ако имате сметка за платена претплата, како што се Canva Pro или Canva за Тимови .

Чекор 3: Кликнете на шаблонот што сакате да го користите и тој ќе ви отвори нов прозорец со шаблонот на вашата визит-картичка. Овде можете да кликнете на различните елементи и текстуалните полиња за да ги уредите и да ги вклучите вашите деловни или лични информации што сакате да ги вклучите на картичката.

Ако ја дизајнирате и предната и задната страна на визит-картичката, ќе ги видите различните страници на дното на вашето платно.

Чекор 4: Можете да ја користите и главната кутија со алатки што се наоѓа на левата страна на екранот за пребарување и вклучување други елементи и графики за додавање на вашата визит-картичка. Можете исто така да кликнете на полињата за текст за да ги уредите фонтот, бојата и големината на информациите што се вклучени.

Кога сиподготвени да ја зачувате вашата визит-картичка, имате два избора кога станува збор за следните чекори. Можете или да ја преземете датотеката и да ја зачувате на вашиот уред за да можете сами да ја испечатите или да ја донесете датотеката во продавница за печатење.

Другата опција е да ги нарачате вашите визит-картички директно од веб-страницата на Canva да биде испорачана во вашата резиденција.

Чекор 5: Ако сакате да ја зачувате визит-картичката на вашиот уред, одете до горниот десен агол на платното каде што ќе видите <1 Копче>Сподели . Кликнете на неа и потоа ќе видите опаѓачко мени со опции за датотеки.

Изберете го оној што го сакате (PNG или PDF работат добро за овој тип на проект) и потоа кликнете на копчето Преземи за да се зачува на вашиот уред.

Чекор 6: Ако сакате да нарачате визит-картички од веб-локацијата, веднаш до копчето Сподели , ќе видите опција која е означена како Печати бизнис картички .

Кликнете на него и ќе се појави паѓачко мени каде што можете да го прилагодите типот на хартија и количината на визит-картички што сакате да ги нарачате.

Откако ќе сте задоволни со вашиот избор, кликнете на копчето Продолжи и додајте ги визит-картичките во вашата кошничка или Исплата директно од таму. Додадете ги информациите за вашата кредитна картичка и адресата за испорака и ќе бидете подготвени!

Завршни мисли

Canva нуди солидна опција кога станува збор за дизајнирање на сопствени визит-картички.Тоа е одлична опција за оние кои сакаат да си играат со дизајни или да заштедат пари создавајќи ги сами наместо да бараат од бизнис да дизајнира за вас и вашиот бизнис.

Дали некогаш сте се обиделе да креирате визит-картичка на Canva или ја искористивте нивната услуга за печатење и испорака за овој производ Дали откривте дека ова е добра опција за дизајнирање професионални визит-картички? Би сакале да ги слушнеме вашите размислувања околу оваа тема, затоа ве молиме споделете ги во делот за коментари подолу!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.