Како да преземете контакти од iCloud (4 чекори)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Ако сте ги синхронизирале вашите контакти со услугата облак на Apple, можеби се прашувате како да ги добиете тие контакти од iCloud. Без разлика дали сакате да го преземете вашиот адресар на нов уред или сакате да направите резервна копија, враќањето на вашите контакти од iCloud е лесно.

За преземање контакти од iCloud, посетете icloud.com/contacts. Изберете еден или повеќе контакти, а потоа изберете „Export vCard…“ од менито Show Actions.

Здраво, јас сум Ендру, поранешен администратор на Mac, и во оваа статија ќе објаснам методот погоре и ќе ви покаже алтернативен начин за преземање на адресарот од iCloud.

Ајде да започнеме.

Како да ја извезете вашата листа на контакти на iCloud

Apple го овозможува тоа да ги преземете сите или да изберете контакти од iCloud во еден формат на датотека за виртуелни контакти (VCF). VCF, исто така познат како vCard, е универзален на сите уреди и е одличен за создавање резервни копии, споделување или пренесување контакти на нов уред.

За извоз на вашите контакти од iCloud:

  1. Посетете iCloud.com/contacts и најавете се.
  2. Кликнете на менито Show Actions, претставено со икона за менувачот, во долниот лев агол на екранот.
  3. Кликнете Изберете Сите .

Ако сакате да извезувате само одредени контакти, задржете го копчето Ctrl (Windows) или Command (Mac) и кликнете на контактите што сакате да ги извезете.

  1. Кликнете на иконата за менувачот повторно и потоа изберете Извези vCard…

Сите избрани контактиќе биде спакуван и преземен како VCF за цели на резервна копија или за увоз на друг уред.

Забелешка: овие упатства не работат на iPhone. Иако можете да користите некои функции на icloud.com од Safari на iOS, Контактите не се еден од нив. Користете друг уред или прочитајте го следниот дел за алтернативни методи за преземање.

Како да преземате контакти од iCloud на iPhone

Ако имате контакти складирани во iCloud, како можете да ги преземете на нов iPhone ?

Ако телефонот е сосема нов и имате iCloud резервна копија од вашиот претходен телефон, можете да ја вратите резервната копија на новиот уред.

Вратете го iPhone на фабрички стандардни вредности (ако не е веќе во таа состојба), поврзете го уредот на Wi-Fi и изберете Врати од iCloud Backup во Апликации и засилувач; Екран со податоци . Проверете ја автентичноста со вашиот Apple ID и лозинка за да продолжите.

Кога ќе заврши обновувањето, контактите зачувани во резервната копија на iCloud ќе бидат присутни на вашиот нов телефон.

Ако ви се потребни само вашите контакти од iCloud , а претходно сте ги синхронизирале од друг уред, се што треба да направите е да ја вклучите синхронизацијата на контакти во iCloud. За да го направите тоа:

  1. Отворете ја апликацијата Поставки, а потоа допрете го вашето име на врвот.
  2. Допрете iCloud .
  1. Допрете Прикажи ги сите под насловот АПЛИКАЦИИ КОРИСТАТ ICLOUD .
  2. Вклучете го прекинувачот до Контакти за да овозможите контакт синхронизирај.

Вашите контакти ќе се преземаат одiCloud и пополнете ја апликацијата Контакти на вашиот телефон.

ЧПП

Еве неколку најчесто поставувани прашања за преземање контакти на iCloud.

Како можам да преземам контакти од iCloud на Android?

Постојат неколку различни начини на кои можете да го постигнете ова, и двата се индиректни.

Првата опција е да ја следите процедурата во Како да ја извезете вашата листа на контакти на iCloud делот погоре и потоа увезете ја добиената VCF-датотека на вашиот Android.

Друга опција е да ја преземете апликацијата Google Drive на вашиот iPhone и да ја користите функцијата за резервна копија на контакти за да ги преземете вашите контакти на iCloud и да ги синхронизирате со Google Возете.

Потоа, од уредот со Android, одете во Поставки > Сметки и најавете се со истата сметка на Google на која сте направиле резервна копија од вашите контакти на iCloud.

Колку време е потребно за преземање контакти од iCloud?

Бидејќи VCF во суштина е специјално форматирана текстуална датотека, преземањето на вашите контакти треба да трае само неколку секунди – дури и ако имате стотици контакти.

Ако го синхронизирате телефонот со iCloud , овој процес може да потрае малку подолго, но не многу подолго.

Ако имате проблеми во двата случаи, потврдете дека имате добра Wi-Fi конекција и обидете се повторно.

Резиме

Без разлика дали правите резервна копија или ги префрлате вашите контакти, знаењето како да ги преземете од iCloud може да ви помогне ако треба да пристапите до вашите контакти воштипнете.

Дали ги преземавте вашите контакти од iCloud? Која е вашата основна причина за тоа?

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.