Како да се отстрани белата позадина во Microsoft Paint

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Кога работите со повеќе елементи во Microsoft Paint, треба да знаете како да ја отстраните белата позадина. Блок од бела боја околу вашите композитни елементи едноставно не е добар изглед.

Здраво, јас сум Кара! Ќе помислите дека би било лесно да се отстрани белата позадина во Microsoft Paint - и тоа е. Сепак, тоа не е јасно очигледно, што го прави тешко да го сфатите сами.

Значи, дозволете ми да ви покажам како!

Чекор 1: Отворете ја вашата слика

Отворете ја Microsoft Paint и отворете ја сликата од која сакате да ја отстраните белата позадина. Изберете Датотека и кликнете Отвори . Одете до вашата слика и повторно притиснете Отвори .

Чекор 2: Поставете транспарентен избор

Ќе треба да направите избор на сликата, но ако го направите тоа на нормален начин, ќе ја добиете белата позадина заедно со тоа. Прво треба да ја поставите алатката да прави транспарентен избор.

Кликнете на стрелката веднаш под алатката Избери во панелот со слики. Кликнете на Транспарентен избор во паѓачкото мени. Проверете дали ознаката за проверка се појавува веднаш до Транспарентен избор за да покаже дека функцијата е активна.

Кликнете и влечете околу вашата слика за да ја изберете. Тоа е тоа!

Разбирање на позадините во Microsoft Paint

Ако работите на нешто со еден елемент како што го имам овде, нема веднаш да биде очигледно дека сте го отстраниле белото позадина.

Ако вашата сликаима повеќе елементи, додека го влечете над нешто друго, ќе видите дека елементот е отсечен од белата позадина.

Дозволете ми да ви покажам што мислам со оваа црна црна линија. Ако направам избор без активен транспарентен избор, кога го земам елементот и го преместувам наоколу, сè уште има бела позадина поврзана со него.

Но, со активен транспарентен избор, нема бело зад елементот.

Важно е да се напомене дека можете да ја отстраните позадината само во Paint. Не можете да ја зачувате сликата со проѕирна позадина како што би можеле со Photoshop или друга понапредна програма.

Сепак, оваа техника е корисна кога сакате да преместите елементи во истиот проект или ако сакате да ставите една слика врз друга слика. Проверете го.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.