Можете ли да играте Minecraft без Интернет?

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Да, можете, но има некои функции што ќе ги пропуштите. Ако се грижите за тие карактеристики, би препорачал да играте Minecraft додека сте поврзани на интернет. Но, ако сакате блажено и релаксирачко искуство на рударство и градење во вашиот приватен свет, тогаш можете да одите.

Здраво, јас сум Арон, технолог и долгогодишен играч на Minecraft. Го купив Minecraft кога беше во Алфа, пред околу една деценија, и оттогаш играв и исклучував.

Ајде да разгледаме што можете и што не можете да правите во Minecraft кога играте без интернет конекција. Потоа ќе нурнеме во некои вообичаени прашања по тие линии.

Key Takeaways

  • Сите верзии на Minecraft може да се играат без интернет конекција.
  • За да играте Minecraft офлајн, можеби ќе треба да го играте со интернет конекција за прв пат кога ја играте.
  • Ако играте Minecraft без интернет конекција, може да пропуштите забавна и импресивна содржина.

Дали е важно која верзија на Minecraft ја користам?

Бр. Без разлика дали ја имате Java верзијата на Minecraft, верзијата на Microsoft Store на Minecraft (наречена Bedrock), Minecraft Dungeons или Minecraft за други системи како Raspberry Pi, Android, iOS или конзоли што не треба да ги имате интернет конекција за редовно играње Minecraft.

Се вели дека ви треба интернет конекцијапреземете Minecraft за прв пат. Без оглед на верзијата што ја користите (освен конзолите што имаат диск или касети), единствениот начин да го преземете Minecraft на вашиот уред е да го преземете од серверите на Microsoft, продавницата на Google Play или iOS App Store.

Исто така, во зависност од верзијата што ја користите, можеби ќе треба да играте за прв пат на интернет. Тоа не е случај за верзијата Java, која ја користам, но може да биде случај за други верзии.

Што изгубам без интернет конекција?

Тоа навистина зависи од вашиот стил на игра. Ако сте како мене и најчесто играте ванила час или два во вашиот приватен свет за да се опуштите, тогаш не многу. Всушност, во зависност од квалитетот и брзината на вашата интернет конекција, може дури и да доживеете придобивки од перформансите кога играте офлајн.

Ако сакате да правите нешто друго, тогаш ви треба интернет конекција. Што друго може да се направи?

Co-op Mode

Ова е убедливо најголемата загуба за повеќето играчи на Minecraft кои играат без интернет конекција. Minecraft има способност да ги поврзува луѓето ширум светот во заедничките светови на Minecraft. Ако немате интернет конекција, не можете лесно да го искусите овој аспект на Minecraft.

Велам спремно, затоа што можеш, но е малку комплицирано да се постави. Minecraft има режим на локална мрежа или LAN. Ако иматерутер во вашата куќа, можете да го користите за да поставите локален свет со повеќе играчи за да го споделите со вашите пријатели доколку ги донесат своите компјутери. Еве добар начин на YouTube како да го направите тоа.

Исто така, LAN репродукцијата е многу полесно да се постави на Bedrock отколку на Java Edition. За жал, не изгледа дека конзолите, Android или iOS го поддржуваат ова. Сепак, можете да го направите тоа на вашиот Mac или компјутер.

Преземени светови

Креаторите на содржини за Minecraft направија неверојатни работи со нивните светови. Некои дури ги споделуваат тие светови на интернет. Еден таков свет, објавен од Репортери без граници, содржи една од најголемите нецензурирани збирки вести и публикации на едно место.

Без интернет конекција, преземањето на овие светови сами е многу тешко, бидејќи тие се споделуваат само преку интернет. Сепак, може да имате пријател да го преземе светот за вас, да го стави на USB или друг надворешен диск и да ви го даде.

Физичкиот пренос на дигитални медиуми за складирање се нарекува „патки мрежа“. Особено е популарен во земјите во развој на кои им недостасува значителна интернет инфраструктура. Има фасцинантни приказни за енергичните и уникатни кубански патики. Еве краток документарец на Vox на оваа тема.

Mods

Mods, скратено за модификации, се датотеки што додаваат содржина во Minecraft. Овие модови можат да додадат функционалност и содржина или целосно да се променатизгледот на вашата игра.

Слично на преземањето други светови, ќе ви треба интернет конекција за преземање модови. Како да преземате светови, не ви треба интернет конекција за да извршите модови. Така, еден пријател може да ви даде USB-диск или надворешен хард диск со нив на него и можете да ги инсталирате од таму.

Ажурирања

Ажурирањата се начин на кој Mojang испорачува нови функции, подобрувања на перформансите и поправени грешки. Без интернет, не можете да добиете ништо од нив. Меѓутоа, ако игравте без интернет и сте задоволни со искуството, тогаш ова веројатно не ви е премногу важно.

Најчесто поставувани прашања

Еве неколку други прашања за кои можеби сте љубопитни да играте Minecraft.

Како да играм Minecraft офлајн?

Ако сте го инсталирале Minecraft на вашиот уред и сте играле еднаш, само треба да го отворите Minecraft и да започнете да играте!

Може ли да играм Minecraft офлајн на Switch/Playstation/Xbox?

Да! Само отворете го и пуштете го!

Заклучок

Можете да играте Minecraft без интернет ако сакате релаксирачко искуство со еден играч. Ако сакате модови, дополнителна содржина или да играте со пријателите, тогаш поврзувањето на интернет станува многу поважно.

Што најмногу ви се допаѓа кога играте Minecraft? Дали имате некои модови што навистина ги сакате и сакате да ги предложите на другите? Кажете ни во коментари!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.