Преглед на леплива лозинка: Дали е добра оваа алатка во 2022 година?

 • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Леплива лозинка

Ефективност: верзијата на Mac нема некои функции Цена: 29,99 $/годишно, 99,99 $ животен век Лесност за користење: јасна и интуитивен интерфејс Поддршка: База на знаење, форум, билети

Резиме

Ако веќе не користите управувач со лозинки, време е да започнете. Ако сте корисник на Windows, Sticky Password нуди прилично голем број функции за 29,99 $/годишно, и тоа е подостапно од споредливите менаџери со лозинки. За жал, ако сте корисник на Mac, ќе треба да платите иста сума пари за инфериорен производ. Нема безбедносна контролна табла, нема увоз и лозинки за апликации. Не сум сигурен дека многу корисници на Apple ќе го сметаат за исплатливо освен ако не ја имаат инсталирано програмата на компјутер.

Но, Sticky Password има две клучни предности во однос на конкуренцијата. Тоа ви дава можност да ги синхронизирате вашите лозинки преку вашата локална мрежа наместо да ги складирате во облакот. Тоа ќе им се допадне на некои корисници кои се свесни за безбедноста. И тоа е единствениот управувач со лозинки за кој знам дека ви овозможува целосно да ја купите програмата, давајќи им олеснување на корисниците кои страдаат од замор од претплата - по цена.

Ако барате бесплатен менаџер за лозинки, Лепливата лозинка не е најдобрата алтернатива. Иако се нуди бесплатен план, тој е ограничен на еден уред. Повеќето од нас имаат неколку и им требаат нашите лозинки достапни насекаде. Подобро е да користитепополнете. По пополнувањето на веб-формуларот, скокачкиот прозорец за Лепливи лозинки ќе понуди да ги запомните за понатамошна употреба.

Следниот пат кога ќе треба да пополните формулар, апликацијата ќе ви дозволи да изберете идентитет… .>Мој личен став: Автоматското пополнување на формуларот е следниот логичен чекор по користењето на Леплива лозинка за вашите лозинки. Истиот принцип се применува на други чувствителни информации и ќе ви заштеди време на долг рок.

6. Безбедно споделување лозинки со други

Одвреме-навреме ќе треба да споделувате лозинка со некој друг. На некој колега можеби ќе му треба пристап до важна локација или вашите деца можеби ве мачат за лозинката за Netflix... повторно.

Не споделувајте лозинки преку е-пошта, текстуална порака или белешка со чкртаница. Тоа е лоша идеја од многу причини:

 • Секој што седи на бирото на вашиот соиграч може да го добие.
 • Е-поштата и напишаните белешки не се безбедни.
 • Лозинката е надвор од ваша контрола и може да се сподели без ваша дозвола.
 • Не секој што користи лозинка треба да знае што е тоа. Sticky Password ви овозможува да го поставите нивото на пристап и да го напишете за нив.

Наместо тоа, споделете ги безбедно со Sticky Password. Се разбира, тоа значи дека и тие ќе треба да ја користат апликацијата, но бесплатната верзија им дозволува да складираат какомногу лозинки како што сакаат на еден компјутер. Според официјалната веб-страница, функцијата за споделување на апликацијата ви овозможува:

 • да дозволите пристап до сметките на тимот, компанијата или семејството со целосна контрола и безбедност.
 • Поставете различни дозволи за различни луѓе, уредувајте и отстранувајте го пристапот лесно.
 • Применете добри навики за лозинка низ вашиот бизнис. Подобрете ја продуктивноста на вработените.

Само кликнете на копчето Сподели , пополнете ја адресата на е-пошта на лицето со кое споделувате.

Потоа изберете кои права сакате да им ги дадете. Ограничените права им дозволуваат да се логираат на страницата и нема повеќе.

Целосните права им ги даваат истите привилегии што ги имате, вклучувајќи ја и можноста за уредување, споделување и откажување на лозинката. Но, бидете внимателни, тие ќе имаат можност да ви го отповикаат пристапот и до таа лозинка!

Центарот за споделување на прв поглед ќе ви покаже со кои лозинки сте споделиле други, и кои се споделени со вас.

Мој личен став: Имав позитивни лични искуства кога користев менаџери за лозинки за споделување лозинки. Како што моите улоги во различни тимови еволуираа со текот на годините, моите менаџери можеа да дадат и повлечат пристап до различни веб-услуги. Никогаш не ми требаше да ги знам лозинките, само би бил автоматски најавен при навигацијата на страницата. Тоа е особено корисно кога некој ќе остави атим. Бидејќи тие никогаш не ги знаеле лозинките за почеток, отстранувањето на нивниот пристап до вашите веб-услуги е лесно и непромислено.

7. Безбедно чувајте ги приватните белешки

Леплива лозинка нуди и дел за безбедни белешки каде што можете може безбедно и безбедно да складира приватни информации. Размислете за тоа како дигитален тетратка заштитена со лозинка каде што можете да складирате чувствителни информации како што се броевите на социјалното осигурување, броевите на пасошите и комбинацијата на вашиот сеф или аларм.

Белешките имаат наслов и можат бидат форматирани. За разлика од некои други управувачи со лозинки, не можете да прикачувате датотеки.

Мој личен став: Можеби имате чувствителни информации што би сакале да ги имате достапни во секое време но скриен далеку од љубопитните очи. Функцијата за безбедни белешки на Sticky Password е добар начин да се постигне тоа. Се потпирате на неговата силна безбедност за вашите лозинки - вашите лични белешки и детали ќе бидат на сличен начин заштитени.

8. Бидете предупредени за загриженоста за лозинката

Леплива лозинка за Windows нуди безбедносна контролна табла што ќе извести вие на небезбедни лозинки. Ова не е ревизија со целосни функции, како онаа понудена од други менаџери со лозинки (вклучувајќи ги 1Password, Dashlane и LastPass) и не ви кажува (на пример) дали некоја од страниците што ги користите е хакирана, ставајќи ги вашите лозинка на ризик. Но, ве известува за:

 • Слаби лозинки кои се премногу кратки или вклучуваатсамо букви.
 • Повторно употребени лозинки кои се идентични за две или повеќе сметки.
 • Стари лозинки кои не се променети 12 месеци или повеќе.

За жал, ова е уште една карактеристика што не е достапна на Mac. И иако веб-апликацијата има Контролна табла, таа не ве известува ниту за проблеми со лозинката.

Мој личен став: Само затоа што почнувате да користите управувач со лозинки не Не значи дека можете да станете самозадоволни со безбедноста. Леплива лозинка за Windows ве предупредува на слаби, повторно употребени и стари лозинки, што ве поттикнува да ги промените. Би било убаво оваа функција да им се понуди и на корисниците на Mac.

Причини зад моите рејтинзи

Ефективност: 4/5

Верзијата на Windows на Sticky Password е доста опремена, ривал со поскапи апликации, иако без длабочина. За жал, во верзијата за Mac недостасуваат неколку клучни функции, вклучувајќи внесување лозинка и безбедносна контролна табла, а веб-интерфејсот нуди многу мала функционалност.

Цена: 4,5/5

Со 29,99 долари годишно, Sticky Password е малку поевтин од споредливите менаџери со лозинки како 1Password, Dashlane и LastPass, чии годишни планови чинат 30-40 долари. Но, имајте предвид дека бесплатниот план на LastPass нуди сличен сет на функции, што го прави атрактивна алтернатива. За разлика од другите менаџери со лозинки, доживотен план од 99,99 долари ви овозможува да ја купите апликацијатацелосно, избегнувајќи друга претплата.

Лесност за користење: 4.5/5

Најдов дека интерфејсот на Sticky Password е лесен за навигација и не требаше да се консултирам прирачникот при користење на апликацијата, освен да потврди дека некои функции всушност недостасуваат во верзијата за Mac. На Mac, недостатокот на одлика за увоз го отежнува започнувањето и открив дека неволно додавам лични податоци во делот Идентитети.

Поддршка: 4/5

Страницата за помош на компанијата вклучува низа написи што може да се пребаруваат на различни теми и за секој поддржан оперативен систем. Кориснички форум е достапен и изгледа доста активен, а прашањата ги надгледува и одговара персоналот на Sticky Password.

Систем за билети за поддршка е достапен за претплатниците на Premium (вклучувајќи бесплатни корисници за време на пробниот период) и наведените типични времето на одговор е 24 часа во работните денови. Кога поднесов барање за поддршка од Австралија, добив одговор за 32 часа. Замислувам дека другите временски зони ќе добиваат побрзи одговори. Поддршката за телефон и разговор не е достапна, но тоа е типично за повеќето менаџери со лозинки.

Алтернативи на Sticky Password

1Password: AgileBits 1Password е целосно опремен , премиум менаџер за лозинки што ќе ги запомни и ќе ги пополни вашите лозинки за вас. Не се нуди бесплатен план. Прочитајте го нашиот целосен преглед 1Password.

LastPass: LastPass ги запомнува сите вашилозинки, за да не морате. Бесплатната верзија ви ги дава основните карактеристики. Прочитајте го нашиот целосен преглед на LastPass.

Dashlane: Dashlane е безбеден, едноставен начин за складирање и пополнување лозинки и лични информации. Управувајте со до 50 лозинки со бесплатната верзија или плаќајте за премиум верзијата. Прочитајте го нашиот целосен преглед на Dashlane.

Roboform: Roboform е уред за пополнување формулари и лозинки кој безбедно ги складира сите ваши лозинки и ве најавува со еден клик. Достапна е бесплатна верзија која поддржува неограничени лозинки. Прочитајте го нашиот целосен преглед на Roboform.

Keeper Password Manager: Keeper ги штити вашите лозинки и приватни информации за да спречи прекршување на податоците и да ја подобри продуктивноста на вработените. Достапни се широк спектар на планови, вклучувајќи бесплатен план кој поддржува неограничено складирање лозинки. Прочитајте го нашиот целосен преглед на Keeper.

McAfee True Key: True Key автоматски ги зачувува и ги внесува вашите лозинки, за да не морате. Ограничената бесплатна верзија ви овозможува да управувате со 15 лозинки, а премиум верзијата се справува со неограничени лозинки. Прочитајте го нашиот целосен преглед на True Key.

Abine Blur: Abine Blur ги штити вашите приватни информации, вклучувајќи лозинки и плаќања. Покрај управувањето со лозинка, нуди и маскирани е-пошта, пополнување формулари и заштита од следење. Прочитајте го нашиот целосен преглед на Abine Blur.

Можете да го прочитате и нашиот детален преглед на најдобрата лозинкаменаџери за Mac, iPhone и Android за повеќе бесплатни и платени опции.

Заклучок

Ако секоја лозинка е клуч, јас се чувствувам како затвореник. Тежината на тој огромен привезок ме тежи секој ден се повеќе и повеќе. Тешко е само да ги запомните сите, но исто така треба да ги направам тешки за погодување, различни на секоја веб-локација и да ги менувам сите барем еднаш годишно! Понекогаш сум во искушение да ја користам истата лозинка за секоја веб-страница и да завршам со неа! Но, тоа е многу лоша идеја. Наместо тоа, користете управувач со лозинки.

Леплива лозинка е достапна за Windows, Mac, Android и iOS и работи со широк спектар на веб-прелистувачи. Тој автоматски пополнува онлајн формулари, генерира силни лозинки и автоматски ве најавува на веб-локациите што ги посетувате. Таа е поефтина од нејзините главни конкуренти, но апликацијата за Windows нуди сличен број функции.

Но, има некои негативни. За жал, апликацијата изгледа малку застарена, на апликацијата Mac и недостасуваат некои важни функции, а веб-интерфејсот нуди мала функционалност. Зошто би ја избрале Леплива лозинка наместо нејзините конкуренти? Нуди две уникатни функции кои би можеле да ви се допаднат:

 • Синхронизирајте преку локална мрежа. Ако сакате да не ги чувате вашите лозинки на интернет, но сепак сакате да бидат достапни на секој уред што го поседувате, Sticky Password е најдобрата апликација за вас. Нејзината „синхронизација на Wi-Fi без облак“ може да го синхронизира вашетолозинки помеѓу уредите без да ги складирате во облакот. Не знам за друга апликација што може да го направи ова.
 • Доживотен план. Ако ви се мачат претплати и сакате едноставно да ја платите програмата, Sticky Passwords нуди доживотен план (видете подолу). Купете го и никогаш повеќе нема да платите. Тоа е единствениот менаџер за лозинки за кој знам дека го нуди ова.

Колку чини? За физички лица се нудат три планови:

 • Бесплатен план. Ова ги нуди сите карактеристики на Premium планот на едно лице на еден компјутер и вклучува 30-дневна проба на Premium. Не вклучува синхронизација, резервна копија и споделување лозинка, така што нема да биде добро долгорочно решение за повеќето луѓе кои поседуваат повеќе уреди.
 • План за премиум (29,99 $/годишно). Овој план ја нуди секоја функција и ќе ги синхронизира вашите лозинки со сите ваши уреди.
 • Доживотен план (99,99 $). Избегнувајте претплати со целосно купување на софтверот. Тоа е еквивалентно на речиси седум години претплати, така што ќе мора да го користите долгорочно за да ги вратите парите.
 • Плановите се достапни и за тимови (29,99 $/корисник/година) и за академици (12,95 $/ корисник/година).
Добијте го за 29,99 долари (доживотно)

Па, што мислите за овој преглед на Леплива лозинка? Оставете коментар подолу.

LastPass, чиј бесплатен план ви овозможува да управувате со неограничен број лозинки на повеќе уреди. Всушност, бесплатниот план на LastPass е атрактивна алтернатива на Sticky Password's Premium.

Ако ви се допаѓаат силните страни на Sticky Password, додајте ја во вашата потесна листа. Искористете го 30-дневниот бесплатен пробен период за да видите дали ги задоволува вашите потреби. Но, се сомневам дека повеќето луѓе ќе бидат подобро услужени од една од апликациите наведени во делот Алтернативи на оваа рецензија.

Што ми се допаѓа : Достапно. Верзијата на Windows е доста опремена. Едноставен интерфејс. Способност за синхронизација преку Wi-Fi. Опција за купување доживотна лиценца.

Што не ми се допаѓа : верзијата на Mac нема важни функции. Веб интерфејсот е многу основен. Бесплатниот план е доста ограничен.

4.3 Добијте леплива лозинка за 29,99 долари (доживотно)

Зошто да ми верувате за овој преглед?

Моето име е Адријан Тари, а менаџерите со лозинки ми го олеснуваат животот повеќе од една деценија. Јас ги препорачувам. Го користев LastPass и како поединец и како член на тимот пет или шест години од 2009 година. Моите менаџери можеа да ми дадат пристап до веб-услугите без да ги знам лозинките и да го отстранат пристапот кога повеќе не ми требаше. И кога ја напуштив работата, немаше загриженост за тоа кој би можел да ги споделам лозинките.

Во последните неколку години, наместо тоа го користев iCloud Keychain на Apple. Добро се интегрира со macOS и iOS, предлага иавтоматски ги пополнува лозинките (и за веб-локациите и за апликациите) и ме предупредува кога сум користел иста лозинка на повеќе страници. Но, ги нема сите карактеристики на неговите конкуренти, и јас сум заинтересиран да ги проценам опциите додека ја пишувам оваа серија рецензии.

Не сум ја пробал Sticky Password претходно, па ја инсталирав 30-дневен бесплатен пробен период на мојот iMac и темелно го тестирав во текот на неколку дена. Контактирав и со тимот за поддршка на корисници на Sticky Password за функцијата што недостасува во верзијата на Mac и добив одговор (видете повеќе подолу).

Додека голем број од членовите на моето семејство се технолошки познавачи и користат менаџери за лозинки , други ја користат истата едноставна лозинка со децении, надевајќи се на најдоброто. Ако го правите истото, се надевам дека овој преглед ќе ве предомисли. Прочитајте за да откриете дали Sticky Password е вистинскиот менаџер за лозинки за вас.

Преглед на леплива лозинка: Што има за вас?

Леплива лозинка се однесува на безбедно управување со лозинки и ќе ги наведам нејзините карактеристики во следните осум делови. Во секоја потсекција, ќе истражувам што нуди апликацијата, а потоа ќе го споделам моето лично мислење.

1. Безбедно чувајте ги вашите лозинки

Денес жонглираме со толку многу лозинки што е примамливо да се направи компромис за безбедноста само за да биде податлив. Иако користењето кратки, едноставни лозинки или истата лозинка за секоја веб-локација ни го олеснува животот, тоа исто така го олеснуваполесно за хакерите да ги пробијат. Најдоброто место за вашите лозинки е управувачот со лозинки.

Главната лозинка чува сè безбедно од љубопитните очи. За да се зголеми безбедноста, тимот на Sticky Passwords не води евиденција за вашата главна лозинка и нема пристап до вашите податоци. Затоа, погрижете се да изберете незаборавно - тие нема да можат да ви помогнат ако го заборавите. Откако ќе користите управувач со лозинки, тоа е единствената лозинка што треба да ја запомните!

Ако ја заборавите таа лозинка, ќе го изгубите пристапот до сè друго. Затоа внимавајте! Ако платите за Premium план, вашите лозинки ќе се синхронизираат со секој уред што го поседувате, осигурувајќи се дека останатите лозинки се достапни кога ви требаат.

Со разумни безбедносни мерки, услугата облак на Sticky Password е совршено безбедно место за складирање на вашите лозинки. Но, ако тоа ве засега, тие нудат нешто што ниту еден друг менаџер со лозинки не го прави: синхронизирајте преку вашата локална мрежа, целосно заобиколувајќи го облакот.

Алтернативно, можете подобро да ги заштитите вашите лозинки со двофакторна автентикација ( 2фа

Како на прво место ги внесувате сите ваши лозинки во Sticky Password? Апликацијатаќе ги научи секој пат кога ќе се најавите…

…или можете рачно да ги внесете во апликацијата.

На Windows, Sticky Password може да ги увезе и вашите лозинки од број на веб-прелистувачи и други управувачи со лозинки, вклучувајќи ги LastPass, Roboform и Dashlane.

Но, верзијата за Mac се чини дека ја нема таа функционалност. Ја контактирав поддршката за Sticky Password за појаснување и еден ден подоцна го добив овој одговор:

„За жал, тоа е точно, само верзијата на Sticky Password на Windows може да обработи увоз на податоци од друга лозинка менаџери во моментот. Ако имате пристап до компјутер со Windows, можете да креирате инсталација на Sticky Password таму за да обработите увоз на податоци (дури и само привремена инсталација), а откако ќе ги увезете податоците, потоа можете да ги синхронизирате со инсталацијата на macOS ( или извезете ги податоците во SPDB формат од инсталацијата на Windows и префрлете ги на вашиот Mac, форматираната датотека SPDB потоа може да се увезе во Mac верзијата на Sticky Password).“

Конечно, Sticky Password дозволува да ги организирате вашите папки во Групи кои дејствуваат како папки.

Исто така, има корисно поле за пребарување на врвот на апликацијата што брзо ќе најде соодветни сметки во сите ваши групи.

Мој личен став: Колку повеќе лозинки имате, толку е потешко да се управуваат со нив. Ова може да го направи примамливо за компромисвашата онлајн безбедност така што ќе ги запишете некаде каде што другите ќе можат да ги најдат или ќе ги направите сите едноставни или исти за полесно да се запомнат. Тоа може да доведе до катастрофа, затоа наместо тоа, користете управувач со лозинки. Sticky Password е безбедна, ви овозможува да ги организирате вашите лозинки во групи и ќе ги синхронизирате со секој уред за да ги имате кога ви требаат. Посакувам верзијата на Mac да може да увезува лозинки како што може верзијата на Windows.

2. Генерирајте силни, уникатни лозинки за секоја веб-страница

Слабите лозинки го олеснуваат хакирањето на вашите сметки. Повторно употребените лозинки значат дека ако една од вашите сметки е хакирана, останатите се исто така ранливи. Заштитете се со користење силна, единствена лозинка за секоја сметка. Ако сакате, Sticky Password може да генерира по една за вас секој пат.

Веб-страницата Sticky Password нуди четири совети за создавање на најдобри лозинки:

 1. Long. Колку подолго, толку подобро. Се препорачуваат најмалку 12 знаци.
 2. Комплицирано. Малите, големите букви, бројките и специјалните знаци во една лозинка го прават навистина силен.
 3. Уникатно. Уникатната лозинка за секоја сметка ја намалува вашата ранливост.
 4. Освежена. Лозинките што никогаш не биле променети се со поголема веројатност да бидат хакирани.

Со Sticky Password, можете автоматски да креирате силни, уникатни лозинки и никогаш да не треба да ги пишувате или запомните. Апликацијата ќе го стори тоа завие.

Кога ќе се регистрирате за ново членство и ќе стигнете до полето за лозинка, Sticky Password ќе понуди да генерира една за вас (под претпоставка дека е отклучена и работи). Само кликнете на копчето Генерирај лозинка.

Ако веб-локацијата има специфични барања за лозинка, можете да ја измените генерираната лозинка со кликнување на опциите Напредно .

Можете да ја одредите должината на лозинката и дали содржи мали или големи букви, бројки или специјални знаци. Можете исто така да исклучите слични знаци (кажете ја цифрата „0“ и големата буква „О“) за да ја направите лозинката почитлива во случај да треба сами да ја напишете.

Мое лично мислење : Ние сме во искушение да користиме слаби лозинки или повторно да ги користиме лозинките за полесно да ги запомниме. Леплива лозинка го отстранува тоа искушение така што ќе ги запомни и ќе ги внесе наместо вас и нуди да креира силна лозинка за вас секогаш кога ќе креирате нова сметка.

3. Автоматски најавувајте се на веб-страниците

Сега кога Имате долги, силни лозинки за сите ваши веб-услуги, ќе ја цените Лепливата лозинка што ги пополнува наместо вас. Нема ништо полошо од обидот да напишете долга, сложена лозинка кога сè што можете да видите се ѕвездички. Ако ја инсталирате екстензијата на прелистувачот, сето тоа ќе се случи токму таму на страницата за најавување.

На крајот од процесот на инсталација, Sticky Notes понуди да се интегрира вомојот стандарден прелистувач, Safari.

Табот „Прелистувачи“ во поставките нуди инсталирање на екстензија на прелистувачот за секој прелистувач што сум го инсталирал. Со кликнување на копчето „Инсталирај“ се отвора страницата во тој прелистувач каде што можам да ја инсталирам екстензијата.

Сега кога тоа е готово, моето корисничко име и лозинка автоматски се пополнуваат кога треба да се најавам. Сето тоа е ми преостанува да кликнам на копчето „Најави се“.

Но, дури и не треба да го правам тоа. Можам да побарам од Sticky Password автоматско најавување за мене, така што едвај ја гледам страницата Најави се .

Тоа е погодно за локации со ниска безбедност, но јас не би како тоа да се случи кога се најавувам на веб-страницата на мојата банка. Всушност, не ми е ни удобно што лозинката се пополнува автоматски. За жал, Sticky Password не нуди прилагодување од страница до локација овде како што прават некои други менаџери со лозинки. Во поставките, можам да наведам да не се пополнуваат лозинките автоматски за која било локација, но не можам да барам мојата главна лозинка да биде пополнета пред да се најавите, како што можам со некои други менаџери за лозинки.

Мој личен став: Сложените лозинки повеќе не се тешки или одземаат многу време. Леплива лозинка ќе ги напише за вас. Но, на мојата банкарска сметка, мислам дека тоа го прави премногу лесно. Би сакал да можам да наведам дека треба да внесам лозинка на одредени локации како дополнителна безбедносна мерка, како што можам со друга лозинкаменаџери.

4. Автоматско пополнување на лозинки за апликации

Не се само веб-локациите на кои им требаат лозинки. Многу апликации бараат и да се најавите. Лепливата лозинка може да се справи и со тоа - ако сте на Windows. Неколку менаџери со лозинки можат да го направат тоа.

Веб-локацијата Sticky Password има страница за помош на Автоматско пополнување за апликација на Windows која објаснува како апликацијата може и да се стартува и автоматски да се најавува на апликациите на Windows како Skype. Се чини дека таа функционалност не е достапна на Mac. Можете да ги чувате лозинките на вашите апликации во Sticky Password за повикување, но тие не се пополнуваат автоматски.

Мој личен став: Ова е одлична поволност за корисниците на Windows. Би било убаво доколку корисниците на Mac исто така би можеле автоматски да бидат најавени во нивните апликации.

5. Автоматски пополнете веб-формули

Откако ќе се навикнете на Sticky Password автоматски да пишува лозинки за вас, земете на следното ниво и нека ги пополни вашите лични и финансиски детали. Делот Идентитети ви овозможува да ги зачувате вашите лични податоци кои автоматски ќе се пополнуваат при купување и креирање нови сметки.

Ако имате различни групи детали (да речеме за работа и дома) можете да поставите наметнете различни идентитети. Можете рачно да ги додавате вашите податоци една вредност во исто време, но тоа е незгодна работа.

Полесно е да и дозволите на апликацијата да ги дознае вашите детали од формуларите што ги

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.